Ergonomie

De juiste ergonomie voor jouw werkplek. Wat houd dat in?

Heel kort gezegd moet jij een werkplek hebben waar je op een gezonde preventieve manier kan werken.

Met werkplek hebben wij het dus niet alleen over een bureauwerkplek maar ook je eetkamer tafel, de receptiebalie, de lopende band, overal waar gewerkt wordt in welke professie dan ook dient jouw werkplek zo optimaal mogelijk inte richten te zijn zodat jij geen klachten kan ontwikkelen.

 
Op deze pagina ga je oplossingen vinden voor de meest voorkomende klachten die vaak bij zittend en staand werken voorkomen.

Een compact toetsenbord voorkomt
al veel klachten in de armen

Pijnklachten

Omdat veel beroepen die wij uitvoeren vaak van statische aard zijn of heel repetitief zijn veroorzaakt dit veel pijnklachten aan ons lichaam. Daarnaast bewegen wij vaak te weinig waardoor er geen goede balans is tussen statisch en dynamische houding

 

In veel gevallen zijn de klachten vaak te voorkomen door gebruik van de jusite hulpmiddelen zoals en passende stoel, tafel, muis etc.. dit werkt lasten verlichtend en voorkomt dat klachten niet erger worden en zelfs verbeteren. Maar wat wij ook zeggen is dat met zwaardere klachten vaak ook de hulp nodig is van de specialisten op het gebied van Fysio en Houding. In combinatie met die specialisten en de juiste training/oefeningen werk je aan de beste oplsossing.

Wij adviseren u graag!
Kom je er niet uit maak dan een afspraak met onze ergonoom

Onze partners

Fysiotherapie gedaan door bedreven mensen die op zoek gaan naar de oorzaak van jouw pijn en niet aan symptoom bestrijding doen. Kortom echt een oplossing zoeken en zorgen voor een plan om jou ook gezonder te laten leven.

houdingstherapie_hercules_logo_site-2

Patrick van Enschot, oprichter en op dit moment de enige houdingstherapeut van Praktijk voor Houdingstherapie Hercules, waar hij de methode Egoscue hanteert. Doel van de methode is om het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke blauwdruk, meer specifiek: de positie van de gewrichten en zo de oorzaak van de pijnklachten op te lossen

yorbody-fysiotherapie-logo

Naast het ruime aanbod van diverse specialisaties doet Yorbody iets unieks in fysiotherpie land, namelijk online Fysiotherapie voor Thuiswerkers of mensen die gewoonweg weinig mogelijkheden hebben om naar een fysio te gaan.