Internationale dag tegen lawaai

internationale dag tegen lawaai

Vandaag is het de internationale dag tegen lawaai (International Noise Awareness Day). Deze 27ste editie vraagt opnieuw aandacht voor het effect van geluid op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Dag tegen lawaai

We leven in een lawaaiige omgeving. Voortdurend worden we omringd door (ongewenste) geluiden. Dat kan variëren van relatief rustig tot storend hard. Regelmatige blootstelling aan langdurig hard of storend geluid (lawaai) kan leiden tot gehoorschade met als gevolg tinnitus (oorsuizen), gehoorverlies of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Geluidshinder kan de bloeddruk verhogen en brengt angst, slapeloosheid en andere gezondheidsproblemen met zich mee. Met de ‘internationale dag tegen lawaai’ hopen we samen meer bewustzijn te creëren voor de impact die lawaai op ons welzijn kan hebben.

Akoestiek

Hier bij Visser zijn we natuurlijk dagelijks bezig met het oplossen van hinderlijk geluid. We worden vaak benaderd wanneer na oplevering van een nieuw bedrijfspand helaas blijkt dat de akoestiek niet werkt. Werknemers kunnen elkaar slecht verstaan, ervaren teveel prikkels en kunnen zicht lastig concentreren. Meer lezen over akoestiek? (klik hier)

In de onderstaande video zie je een prachtig voorbeeld van hoe de juiste akoestiek het geluid in een ruimte kan bevorderen.

Oplossingen

Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen die de akoestiek in een ruimte kunnen verbeteren en omdat het vandaag behalve de dag tegen lawaai ook Koningsdag is geven we graag een paar oranje suggesties. Natuurlijk zijn de afwerkingen en mogelijkheden eindeloos en we ontvangen u daarom ook graag een keer in onze showroom in Amsterdam om u te voorzien van een advies op maat.

Wilkhahn Wall Relief Landing

Wilkhahn landing

De reliëf landing van Wilkhahn is ongekend in zijn design en functionaliteit. Deze wandpanelen lijken op het eerste oog misschien vooral decoratief maar zijn met hun zachte materialen een perfecte absorberende factoor in vrijwel elke ruimte. Daarnaast zijn deze modules ook zeer geschikt voor het creëren van een ‘landing’ een plek waar mensen elkaar even ontmoeten, kunnen leunen én – door het verschil in akoestiek- ook meer privacy en focus ervaren. Een geschikte plek voor een belangrijke call en een prachtig object die van een lege harde weerkaatsende muur weer een functionele rustige ruimte maakt.

Akoestische verlichting

Buzzidome

Soms zijn de plafonds in een ruimte zo hoog dat alleen wandbekleding niet voldoende is. Bij Buzzispace combineren ze functionaliteit met design en deze prachtige akoestische hanglamp is wederom een zeer geslaagd voorbeeld van het bijzondere assortiment van Buzzispace.

Het koepelvormige ontwerp en de schuimkern met een grote diameter houden geluidsgolven vast en verminderen daarmee het geluid. Met de hoge dichtheid van akoestisch materiaal werkt deze oplossing op het hele hoorbare spectrum, van lage tot midden- en hoge tonen. De Buzzidome is daarnaast ook een echte eyecatcher en werkt tevens goed in een huiselijke setting. Verkrijgbaar in tal van kleuren en afwerkingen.

Soft seating

Ubu Planq

Soft seating betekent het gebruik van zachte materialen wanneer het om interieurkeuzes in een gehorige ruimte gaat. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat er een grote plofbank moet komen. Door bijvoorbeeld alleen al de zittingen van een stoel te veranderen naar een zachter materiaal ontstaat er veel meer absorptie waardoor de akoestiek aanzienlijk kan verbeteren. Vanwege koningsdag laten we je graag kennis maken met twee van onze favoriete Nederlandse merken. Bovenstaande stoel is de Ubu Chair van Planq. Een vooruitstrevend en innovatief duurzaam merk dat altijd op zoek is naar het meest circulaire design. Bekend geworden door het gebruik van oude denim dat ze zelf laten vermaken tot plaatmateriaal is Planq een merk om in de gaten te houden.

Maya spoinq

De Maya stoel van Spoinq is tevens van Nederlandse bodem. Spoinq is het summum van Duurzaam Dutch Design. Ontworpen én geproduceerd in Nederland. Een partner waar wij graag mee samen werken omdat ze uitblinken in flexibiliteit en kwaliteit. De Maya stoel is zacht en daarmee goed voor de akoestiek maar door het mooie stalen onderstel is de Maya nog steeds industrieel en het ontwerp is daarmee een prachtige combinatie van zowel functionaliteit als design.

Nog veel meer…

Natuurlijk zijn er behalve bovenstaande oranje suggesties nog veel meer akoestiek oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan; gordijnen, tapijt, wandelementen of vrijstaande modulaire rooms (klik hier). Voor een advies op maat nodigen we u dan ook graag uit voor een gesprek met een van onze ergonomen.

Wij wensen jullie een heerlijke Koningsdag!