5 Redenen Waarom Zit/Sta Werken Essentieel is Voor Jouw Kantoor

0 comments By

Zit sta werken, doe jij het al? Langzaam verandert de Nederlandse kantooromgeving in een combinatie van mensen die staand en/of zittend hun werkzaamheden uitvoeren. Het is al enige tijd medisch bewezen dat deze combinatie voordelen geeft, en dat zitten nou niet het meest gezonde is om te doen.

Klinkt natuurlijk heel mooi allemaal, maar waarom zou jij nou gaan staan? Ik geef je 5 redenen waarom de afwisseling op de werkplek goed is voor jou, je collega’s en je werkgever.

Probeer Zit-Sta Werken nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen bij jou op kantoor – bekijk nu onze Zit-Sta actie. 

1. Gezondheid

zitstaartikel2weegschaalZorg voor je lichaam, want staan is inderdaad gezonder. Onderzoeken hebben uitgewezen dat lang zitten het risico op vroegtijdige sterfte verhoogt. Klinkt wel een beetje ver van je bed natuurlijk, maar volgens onderzoek van VU Amsterdam heeft een groot deel van de werkende bevolking een grotere kans op gezondheidsklachten door te lang te zitten.

Een reden waar je op korte termijn van zult profiteren is dat je tijdens regelmatig afwisselen van zitten en staan tijdens een werkdag ongeveer 150 tot 200 calorieën extra verbrand.

Mooi meegenomen of niet soms?

2. Scherpte

Als je de hele dag onderuit in je bureaustoel gezakt zit, zijn de late middaguurtjes de zwaarste. Herken je dit? Door het afwisselen van staan en zitten voel je je aan het eind van de dag fitter en vrolijker.

Als je staat, verhoog je de bloedcirculatie. Dit geeft niet alleen een effectievere verbranding, maar ook in een hogere mate van productiviteit. Kortom, ook nog fit in de laatste uurtjes van de dag.

Wel zo prettig als je nog iets aan je avond hebt na een dag werken. En ik denk dat je hier als werkgever hier ook geen bezwaar tegen hebt!

3. Vergaderen

slapendvergaderenBen jij ook zo’n fan van die ellelange vergaderingen met een lauwe kop koffie of thee? Zo’n overleg waarvan je weet dat het grootste deel langs je heen gaat? Ik niet dus!

Universitair onderzoek heeft uitgewezen dat vergaderingen die staand gedaan worden, ongeveer 34% sneller verlopen. Elk uur vergaderen met 20 minuten inkorten dus. Reken maar eens uit wat dat per jaar aan tijdwinst oplevert!

Wil jij weten hoe staand vergaderen werkt? Neem eens een kijkje naar onze hoge vergadertafels!

4. Creativiteit

Pak je liever gebogen achter je flat screen een probleem aan ? Of kies je voor kort staand overleg samen met je collega? Staand werken geeft een andere invalshoek. Niet alleen verhoogt staand werken de hersenactiviteit, maar stimuleert het ook beweging.

Je vrijheid verhoogt de non-verbale communicatie. Het geeft een hogere mate van creativiteit en samenwerking. Alsof de “grens” van je bureau en stoel niet langer je territorium afbakenen.

Zitten doe je alleen, staan doe je samen!

5. Bureauklachten en ziekteverzuim

rugklachtenHeeft jouw collega ook zo’n last van zijn rug? Of ben je het zelf? Op ieder kantoor is er een percentage van de werknemers die te maken hebben met lichamelijke klachten. Natuurlijk kan een zit/sta tafel deze klachten niet altijd wegnemen.

Wel is bewezen dat een afwisseling in houding bijdraagt aan een verlaging van het ziekteverzuim. Bedrijven die gebruik maken van zit/sta werkplekken laten een duidelijke vermindering zien in rug-, schouder- en nekklachten.

“Dat is mooie constatering meneer Visser, maar zijn die zit/sta tafels niet heel duur?”

Kort antwoord: NEE, absoluut niet!

Door de hedendaagse techniek en toenemende vraag zijn dit soort tafels echt niet veel duurder dan een tafel met vaste hoogte of met een slingerverstelling. Daarbij de besparing meegenomen van het ziekteverzuim en productiviteitsverhoging, misschien nog wel goedkoper.

Kijk voor wat voorbeelden maar eens bij onze ergonomisch verantwoorde werkplekken.

Natuurlijk is zit/sta werken anders. Geef jezelf, je afdeling of je werknemers de tijd om te wennen. Uiteindelijk zal het gebruik van zit/sta werkplekken leiden tot een dalend ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Maar bovenal tot een verhoging van het werkplezier en welzijn op kantoor.

Zit-Sta werken voor 14 lange dagen geheel vrijblijvend proberen? Bekijk onze zit-sta actie en ervaar zelf de vele voordelen! 

Ga naar https://vke.nl/zit-sta-actie/ of bel 020-4923808 voor een afspraak bij jou op kantoor. 

About the author

Related Posts

Tips voor goede concentratie op de werkplek

  Een goede concentratie op de werkplek is soms behoorlijk lastig....

Wet flexibel werken door de Eerste Kamer

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel Flexibel...

Werkend bestaan

10 Tips die jouw Manier van Werken in 2018 Definitief Zullen Veranderen

Ben jij helemaal klaar om van 2018 een succes te...