Werkend bestaan

10 Tips die jouw Manier van Werken in 2018 Definitief Zullen Veranderen

0 comments By

Ben jij helemaal klaar om van 2018 een succes te maken?  met de onderstaande tips zal jouw kantoor veranderen in een gezonde werkplek vol positieve impulsen!

Wat is het donker?!

Zeker, het is nog lang geen zomer vol met zon en vitamine D. Toch bepaald het licht om je heen de fitheid en actieve werkhouding. Vaak is de harde directe verlichting oorzaak van pijnlijke ogen en vermoeidheid. Door het gebruik van de indirecte verlichting, krijg je minder last van de middagdip, de vermoeide ogen en de kromme rug van het naar voren leunen tegen je beeldscherm. Een goede indirecte verlichting, in combinatie met bijvoorbeeld een bureaulamp zorgen voor een gezondere werkplek!

Muisarm gekweekt?

Werk jij nog met dat standaard muisje van dat bekende merk? Heb jij nog steeds zo’n enorm toetsenbord op je bureau? dan is de kans groot dat je met die te lage armleggers al last begint te krijgen van pols- nek- en schouderklachten. Pak het eens anders aan: zet die armleggers eens net een beetje boven je bureaublad. Dat voelt al beter toch ? wil je het helemaal goed doen, ruil dan dat toetsenbord om voor een kleine versie, dat numeriek gebruikt 90% van de gebruikers namelijk toch niet. Laatste stap naar perfectionisme? schaf een muis aan die echt past bij jouw hand.

bakkerHoe staat het met jouw beeldscherm?

Aan het beeldscherm kan ik toch niets veranderen zou je denken? Niets is minder waar. Door het scherm op de juiste hoogte te zetten (wenkbrauwen gelijk met de bovenzijde) zet je al een goede stap richting verminderde nekklachten. Werk je de hele dag? dan is het ook handig om met een goede monitorarm je scherm eenvoudig in de diepte te kunnen verplaatsen. Zeker in de laatste uurtjes van de dag blijf je dan namelijk goed ondersteund achterin je stoel zitten.  Zeg nu zelf, dat voelt beter als op het puntje van je stoel toch?

Mag ik al staan?

Zit-sta werken is alweer enige jaren het paradepaardje van de vooruitstrevende kantoorinrichters. Zeker, het bieden van deze mogelijkheid is goed, maar weet jij wanneer je zou moeten gaan zitten of staan voor het beste resultaat? Daar is nu een oplossing voor, de sitstandcoach.

Klimaat

Oei, lastig ding: altijd, te warm, te koud? Lastig vast te stellen en lastig te beïnvloeden, temperatuur is erg persoonlijk en dus lastig algemeen in te richten. Wel kan je tegenwoordig al bureaustoelen krijgen met airco of verwarming. Is je kantoor te lawaaierig, te stil? Met de juiste adviezen is het mogelijk om jouw kantoor of kantoortuin zo in te richten dat je geen last hebt van je omgeving, maar ook niet het gevoel hebt dat je alleen in je kantoor zit.

wini-hive-2Samenwerken?

Samenwerken heeft veel voordelen, maar is niet altijd even praktisch. Meeluisterende collega’s, te weinig ruimte? je kent het wel. Door het creëren van bijvoorbeeld een informele zithoek met akoestische kwaliteit maak je overleg leuk! Een goed voorbeeld hiervan is de Wini Hive.

De eindeloze dossiervorming

Zover was je op de goede weg, de omgeving werd al een stuk prettiger toch? Maar wat moet je toch met al die papieren en dossiers die je dagelijks op je bureau hebt? Eerste advies, beperk het tot een minimum, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Wel is het gebruik van een verstelbare documenthouder een groot voordeel. Het houdt je bureau opgeruimd en dit geeft je de mogelijkheid om de stukken recht voor je te plaatsen, wel zo prettig voor je nek.

Pauze rondje

Natuurlijk moet er gewerkt worden, maar wetenschappelijk is bewezen dat beweging je dagelijkse hersenactiviteit stimuleert. Daarbij is een goede doorbloeding goed voor je lichaam. Misschien heb je wel de mogelijkheid om je lunch lopend te doen in plaats van op die kantinestoelen. Die frisse neus is zo gek nog niet!

Fiets jij al?

Beweging op je werkplek is dus aan te raden, en al een tijdje doen diverse gadgets op de werkvloer de ronde. Denk bijvoorbeeld aan balansboards en desk bikes. Vraag deze artikelen voor je ze werkelijk gaat aanschaffen altijd op proef. Fietsen tijdens het typen is echt niet altijd zo eenvoudig als het klinkt!

Plezier

Werk hoort bij je dagelijks leven, het neemt zelfs een aanzienlijk deel van je dagen in beslag. Als je werkplek op orde is en je werkomgeving goed verzorgd, geeft dit je een goede positieve impuls.  Bekijk de bovenstaande punten nog eens, en denk eens na over de mogelijke verbeteringen, hoe klein ook het plezier op de werkplek kunnen verbeteren.

Wil je meer info: neem gerust contact op met 020-4923808 of info@vke.nl voor een vrijblijvend advies.

En onthoud:

Door goed voor jezelf en/of je medewerkers te zorgen maak je 2018 nog succesvoller!

About the author

Visser bv

Website:

Related Posts

Wet flexibel werken door de Eerste Kamer

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel Flexibel...

muisarm

10 Effectieve Tips om je Computermuis Beter te Gebruiken

Al jaren is het gebruik van de computermuis onderwerp van...

5 Redenen Waarom Zit/Sta Werken Essentieel is Voor Jouw Kantoor

Zit sta werken, doe jij het al? Langzaam verandert de...

Leave Your Comment